fbpx

Istoria Retrobooth

În vara anului 2017 s-a formulat ideea creării unei cabine fotografice. Ideea a fost urmată de câteva săptămâni de planificări, căutări de inspirații, visări și calcule. Eram hotărâți să construim o cabină proprie, nu numai să cumpărăm ceva de pe piață.
La început părea că așa va fi mai economic. Însă, deoarece am vrut să facem o cabină cu stil elaborat și tehnic performant, ne-am dat seama că nici pe departe nu este atât de economic să-ți construiești o cabină foto. Ne-am dorit un aparat care să nu fie doar funcțional, care să poate să fie și iubit.
Prima cabină a fost făcută din lemn de cireșe. Ca și o piesă fină de mobilă.

Am calculat în așa fel încât dacă într-un an ni se întoarce investiția, vom fi mulțumiți cu noua noastră afacere. În ciuda faptului că am reușit să o punem în funcțiune doar în luna octombrie (la finalul sezonului de evenimente), peste jumătate de an eram nevoiți să construim și a doua cabină.
Succesul Retrobooth a întrecut toate așteptările noastre. La finalul anului 2018 deja erau în construcție următoarele cabine, de data aceasta pentru Cluj-Napoca, Sfântu Gheorghe și Budapesta.

În 2019 am reușit să obținem o finanțare Start UP Hub, prin care ne-am dezvoltat afacerea prin noi cabine foto și am început anul 2020 plin de motivație.
Elanul nostru a fost un pic întrerupt de anulările de evenimente cauzate de noul corona virus, astfel am folosit timpul rămas liber pentru conceperea (mult așteptatei) paginii web. Și pentru a face noi planuri pentru Retrobooth. Dar despre acestea vă povestim mai târziu 🙂